Horní Heršpice

V úterý (30.4.) na ĆARODEJNICE odehrály přípravky další kolo městské soutěže, kde si s chutí zastřílely a mladší žákyně doma přivítaly ligové Vítkovice a připsaly si plný počet bodů za výhru.

Přípravka 30.4. 2019 Nový Lískovec – Lokomotiva Brno 2: 14 (0:7)
branky: Aujeská 3, Pagáčová 3, Vorbová 2, Kovárniková 2, Messany 2, Dvořáková, Chladilová
Sestava: Novotná – Aujeská, Pagáčová, Vorbová (k) , Kovárniková , Messany, Dvořáková, Chladilová, Výtisková
Poslední den v dubnu jsme s holkami odehrály utkání v Novém Lískovci, kde jsme se báli, že na trochu hrbatém trávniku se nám nebude dařit kombinace, ale naštěstí jsme se pletli a bylo k vidění spousta hezkých akcí. Občas se nám míč trochu pletl pod nohy nebo nám v nevhodnou chvíli odskočil, ale poradili jsme si a holky s chutí útočily a zakončovaly. Občas jsme soupeřům nechaly po ztrátě míče dost prostoru a několikrát naši bránu taky ohrozili, ale skórovat se jim podařilo pouze 2x a některé jejich šance ještě zlikvidovala Julča.
1.5. 2019 Lokomotiva Brno – Vítkovice 2:0 (1:0)
Branky: Plačková, Bartáková
Sestava: Komárková – Novotná T. , Šoukalová (k), Jirková, Kocourková, Poláčková, Štaflová, Bartáková
střídaly: Milanová K. – Výtisková, Plačková, Aujeská, Novotná J., Vorbová, Kovárniková, Čulenová
V dalším ligovém utkání jsme před domácími fanoušky a fanklubem Vítkovic předvedli opět náš kombinační fotbal. Hned v úvodu jsme si vytvořili několik nebezpečných akcí se zakončením, ale do branky zaplula až střela Ádi a po druhém poločase jsme se taky prosadily až ke konci a to nádhernou akcí po ose Kája Výt., Monča a Lea, kdy Lea v rychlém nájezdu kontrolovala míč a hezky si položila brankařku a pak už jen do prázdné branky zasunula míč a holky si tím připsaly další 3 body do tabulky.
Trenérka: Do tohoto utkání jsme  nominovali až 16 hráček, protože chceme postupně zapojovat mladší holky na větší hřiště. Všechny holky z přípravky ukázaly, že jak technicky tak rychlostně se můžou rovnat starším spoluhráčkám, teď už si jen musí zvykat na více prostoru a naučit se v něm lépe orientovat. Jsem ráda, že holky i přes netypickou sestavu a častější střídání zvládly odehrát zápas v dobrém tempu a dodržovat taktické pokyny, i když občas se chybičky objevily, ale to k fotbalu taky patří. Důležité je, že jsme si udržely čisté konto a vytvářely jsme dobré  příležitosti. Soupeřky nám nic nedaly zadarmo a zápas byl opravdu velmi dobrou přípravou na finále.